“Палитра” се завърна със седем купи от Национално състезание

Танцьори от студио за съвременни танци “Палитра” взеха участие в Националния конкурс „Танцова въртележка“ в Горна Оряховица.

“Палитра” се завърна със седем купи от Национално състезание


В надпреварата са се включили 900 участници, сред които и танцьори от студиото за съвременни танци „Палитра“ към Арт център „Палитра“ - Добрич. Те са представили града ни с 53 деца и са спечелили общо 7 купи в три възрастови групи.


Най-малките танцьори на „Палитра“, във възрастова група от 9 до 11 години, са спечелили две втори места с танците "Нощта на куклите" и "Тарантела", и трето с "Клоуни".  

Във втора възрастова група, от 12 до 16-годишна възраст, представителите на Добрич са завоювали две купи. С танца "Африка" те са се наредили на второ място, а с "Вещерство" на трето.

С четири танца, във възрастова група над 16 години, са участвали най-големите представители на Студиото за съвременни танци. С "Руски хоровод" те са се класирали на второ място, а с "Face to face" на трето.


„Благодаря на всички деца и родители, за доверието, труда, усилията, постоянството, любовта към танца и най-вече за гордостта, която изпитвам, когато ги гледам да танцуват на сцената“, сподели ръководителят Гергана Желева.