Учениците от ЧСУ „Леонардо да Винчи” отбелязаха Деня на Българската конституция

Децата представиха интересни презентации за Търновската конституция и нарисуваха с тебешири голям български флаг в двора на училището.

Учениците от ЧСУ „Леонардо да Винчи” отбелязаха Деня на Българската конституция



Тържеството, посветено на 140-годишнината от утвърждаването на Търновската конституция започна с химна на република България. След това Анелия Диамандиева представи интересни любопитни факти за Конституцията.  


Децата се пренесоха в старата столица с интересен и увлекателен филм, чрез който успяха да усетят  атмосферата, в която са работили бащите основатели на първата ни Конституция.


По-големите ученици предадоха урок по родолюбие на децата от 5, 6 и 7 клас. Те представиха презентация и слово, което бяха написали, а тези от 10, 11 и 12 клас разгледаха Конституцията от позицията на разделението на властите и всички граждански права, които тя дава.


„Беше интересно, научих много неща, най-много ме впечатлиха измененията в законите”, заяви Риввека Джумангулова. 

Георги Йорданов прочете пред своите съученици и приятели есе, в което представя историята на Търновската конституция и това, че тя показва, че българският народ е имал смелостта и желанието да си създаде закони, чрез които да бъде отделна държава. 


Най-малките нарисуваха с тебешири двуметров български флаг в двора на училището.