Студенти от над 15 нации се забавляваха на поредното разтърсващо Welcome party

Студенти от над 15 нации се забавляваха на традиционното за Висше училище Международен колеж – Welcome party, организирано от студенти трети курс за „Добре дошли” на всички новопостъпили техни колеги.

Третокурсниците от специалност Маркетинг и управление на хотелиерството и туризма (МУХТ) имаха за задача по предмета, който учат „Организиране на събития” с много въображение и хъс да подготвят купон за приветствие на всички първокурсници. Така с младежка инициативност и професионализъм като на истински мениджъри, студентите последна година накараха над 200 души да се забавляват цяла вечер под звуците на разнообразна музика, забавни игри, специално подсигурени „адреналинки” и подходяща парти аранжировка на ресторанта на ВУМК.
„Не случайно избрахме 1 ноември като дата на това събитие. Естествено през деня почетохме Деня на будителите, но сметнахме, че няма да е лошо да има нещо и за тези, които „се събуждат” (студентите ). Постарахме се да забавлението да е на ниво, с това искаме да покажем нашата приемственост и да дадем сигнал на новодошлите, че могат да разчитат на нас при нужда. Смятаме, че атмосферата във ВУМК винаги е била много приятна и подобни събития като нашето парти спомагат тя да се поддържа такава.” – казва група студенти от организаторите.
„Никога не съм си представяла, че ще уча в България и ще играя традиционно българско хоро, толкова е приятно, много се забавлявам.” – споделя студентка от Кувейт, Амина.
По традиция във ВУМК се организират различни тематични вечери и събития, това е начин студентите да се сплотяват, там е мястото да водят неформални разговори със своите преподаватели. След първото за сезона студентско парти, в четвъртък в студентския кампус „Мечока Бен”, група студенти от Унгария, Великобритания, Литва, Финландия и Русия ще организират специална тематична вечер – „Животът на миналото”. А в понеделник 8 ноември група студенти от първи курс, участници в едноседмичното празнуване на Хелоуин – “Spirit of Halloween – Да накараме хората да се усмихват” правят грандиозен купон, с който ще приключи тяхната инициатива.