Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 14 до 18 септември

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Иванка Боянова почете паметта на героя от Първата световна война Антон Дяков, който е неин родственик.  



В МБАЛ-Добрич е открит Ковид сектор с пулмолог и инфекционист.  

В община Генерал Тошево официално беше открита новата учебна година за детските градини. При строго спазване на всички противоепидемични мерки, учебните заведения отвориха вратите си за най-малките. 

101 първокласници за първи път прекрачиха прага на Средното училище „Петко Рачов Славейков”. Новата учебна година започна нетрадиционно и при засилени противоепидемични мерки. 

Кметът на Община Добричка Соня Георгиева откри учебната година в с. Хитово и с. Карапелит.

До полагане на клетва от новоизбрания кмет на с. Житница, след изборите на 27 септември, временно длъжността ще бъде изпълнявана от Севдалина Янкова Енчева.

Общинският съвет прие плана за действие за общинските концесии на Община Добрич.

С 1 159 002 лева е намален бюджетът на Добрич за тази година. Причината е епидемичната обстановка, довела до свиване на икономическия и социален живот и до спад, както в приходната част на общинския бюджет, така и в обема на предоставяните от общината услуги

Профилактични ехографски прегледи и клинични лабораторни изследвания ще бъдат извършени на лица от ромски произход в населените места с компактно население на територията на община Добричка.

Започва ремонтът на детската площадка пред храм „Свети Георги” в Добрич. Обновеният кът за игра ще е подарък от народните представители от политическата партия ГЕРБ за децата по случай празника на града. 

Добрич е сред 19-те града в България, които се включват в инициативата Нестле за Живей Активно!

Дом-паметника „Йордан Йовков” в Добрич получи ценно дарение от преводача Веселка Сарандева, която е съпруга на един от най-големите изследователи на Йовковото творчество професор Иван Сарандев, който ни напусна през месец март тази година.

Председателят на „Изправи се. БГ” Мая Манолова беше на посещение в Добрич. Причината е откриването на новия офис на гражданската платформа в града. Той се намира на адрес бул. „25-ти Септември” 62.