Добрич е сред 19-те града в България, които се включват в инициативата Нестле за Живей Активно!

Те ще участват в конкурс за финансиране на общински проект, който стимулира активния начин на живот

Добрич е сред 19-те града в България, които се включват в инициативата Нестле за Живей Активно!

С най-различни местни кампании 19 общини в България се присъединяват към най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот – "Нестле за Живей Активно!".


За втора поредна година общините Белослав, Ботевград, Бургас, Козлодуй, както и миналогодишният победител – община Девня, отново подкрепиха инициативата с участието си, което потвърждава и ползите на кампанията за хората в съответните населени места. Към тях тази година се присъединяват и общините Ардино, Берковица, Брегово, Брезник, Велики Преслав, Враца, Вълчи дол, Добрич, Дряново, Кнежа, Мездра, Мизия, Плевен и Созопол. Всички те ще се кандидатират за финансиране на общински проект на стойност от 20 000 лв., който цели да стимулира активния начин на живот сред местното население.

На 22 септември, освен пешеходните маршрути в столицата, в 19-те града в страната ще се проведат най-различни инициативи, давайки пример как дори и във времена, в които трябва да се спазва социална дистанция, можем да бъдем активни, оставяйки автомобила или други превозни средства и използвайки времето за разходка. Целта е да се върне необходимата мотивация на хората да бъдат активни в своето ежедневие.

С пешеходно предизвикателство Община Добрич се включва в конкурса "Нестле за Живей Активно!"

„Според Световната здравна организация (СЗО) физическата активност има ключово значение за физическото и психическото здраве на хората в условията на COVID-19. В същото време различните рестриктивни мерки от страна на властите за ограничаване на риска от зараза значително намаляват възможностите за спортуване. Така ходенето пеш се превръща в един от малкото възможни начини човек едновременно да бъде активен и отговорен - към собственото си здраве, към здравето на всички останали и към околната среда. Тази идея е в основата на Нестле за Живей Активно! от самото му създаване през 2006 г. и е особено актуална в условията на пандемия днес“, коментира Нели Ангелова, директор комуникации Нестле Югоизточен пазар.

Миналогодишният победител община Девня най-убедително успя да защити своя проект пред журито и спечели конкурса. Общината получи възнаграждение от 20 000 лв., с които беше реновиран градския парк в ж.к. Река Девня и бяха закупени нови спортни съоръжения, детска площадка и кът за отдих.

Повече информация за инициативата и активностите може да бъде намерена на Facebook страницата на Нестле за Живей Активно! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.