Мая Манолова откри новия офис на гражданската платформа „Изправи се. БГ” в Добрич

Председателят на „Изправи се. БГ” Мая Манолова беше на посещение в Добрич. Причината е откриването на новия офис на гражданската платформа в града.
Той се намира на адрес бул. „25-ти Септември” 62.

Мая Манолова откри новия офис на гражданската платформа „Изправи се. БГ” в Добрич

„Днес откриваме пореден офис на гражданската платформа на партньорската мрежа на „Изправи се.БГ”, имаме вече структури във всички областни градове без един, а също така и в други по-големи населени места в страната”, заяви Манолова в Добрич. 



На 31 август от „Изправи се. БГ” обявиха създаването на партньорската мрежа, с която ще участват в предстоящите парламентарни избори. Манолова увери, че няма да бъде създадена политическа партия, а ще се участва с широка партньорска мрежа от граждански организации, инициативни комитети, отделни граждани и партии извън формата на статуквото  на сегашното Народно събрание, които се обединяват около общ меморандум за повишаване на доходите и демонтиране и ревизия на  по думите й „едноличния модел на управление на Борисов”.

В организацията всеки един от обединилите се членове ще автономен и равноправен, но ще приема принципите и целите на мрежата. 

„Ще участваме в предстоящите избори с „Изправи се. БГ” като наименование на коалицията и предполагам, че офисите скоро ще се превърнат в наши предизборни щабове, защото предсрочните парламентарни избори са неизбежни и заради гнева на хората, който се излива по улиците на България. Това правителство и тази власт вече са напълно нелегитимирани и лишени от всякакви морални и политически основания да продължават да управляват”, заяви Мая Манолова. 

Според нея обяснението за това, че министър-председателят Бойко Борисов не подава оставка е, че има още средства, които могат да бъдат  отклонени. „Прогнозираме и правим проучвания, за да можем да обявим публично, че средствата, които са предназначени за възстановяване на фирмите след пандемията не се насочват по прозрачен и обективен начин, а ще бъдат употребени от фирми, близки до властта”, каза още тя. 

Вторият пункт в меморандума на партньорите е незабавна ревизия на управлението на Борисов - на министър-председателя, на изпълнителната власт, на държавните дружества, на големите обществени поръчки на приятелския кръг на Борисов, на знаковите сделки от прехода.  „Смятаме, че вече е крайно време партийни назначения в държавните дружества да не се случват, да няма такива и в областните болници, каквато е и тази в Добрич”, коментира председателят на „Изправи се.БГ”. По думите й една от причините за тежкото състояние на МБАЛ – Добрич е назначаването на удобни на Здравното министерство и властта кадри, които водят до съсипване на тези дружества.

„Крайно време е на това да се сложи точка, но не само да се спре тази порочна практика, но и да се извърши една сериозна ревизия на всички тези дружества, като резултатите да бъдат публично оповестени и виновните лица да си понесат отговорността”, допълни Манолова. Тя коментира още, че изтегленият от правителството кредит в размер на 5 млрд. лева, ще загроби бъдещите поколения. Според нея не е ясно как и къде те ще бъдат инвестирани и дали ще стигнат до бизнеса и обикновения човек. 

„Нашето предизвикателство от тук нататък е да превърнем тези офиси, които откриваме, в живи места, в които хората идват със своите проблеми, а ние ги подкрепяме за решаването им. Никой от нас не е фиксиран върху някакви определени позиции и властови амбиции, просто искаме да бъдем полезни на хората и да осигурим нормален живот на българите”, каза в заключение Мая Манолова.