Новата учебна година в детските градини в Генерал Тошево започна

В община Генерал Тошево днес официално беше открита новата учебна година за детските градини. При строго спазване на всички противоепидемични мерки, учебните заведения отвориха вратите си за най-малките, съобщават от местната администрация.

Новата учебна година в детските градини в Генерал Тошево започна

Тази година домакин на тържественото събитие, даващо начало на учебния процес, е била ДГ „Първи юни“ в добруджанския град. На събитието са присъствали кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, председателят на Общинския съвет Яна Бонева, зам.-кметът Румен Мунтянов и Надя Колева, началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“. За съжаление родители не присъстваха на тържеството, в съответствие с всички предприети мерки за спиране разпространението на COVID – 19. В тази връзка и програмата на събитието беше кратка, но за сметка на това съдържателна. Чудесно украсеният двор на детската градина е допринесла още повече за доброто настроение на деца, персонал и официални гости.




По време на събитието кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров официално е открил ремонтирания през пролетта външен басейн на ДГ „Първи юни“. 

През тази учебна година, във всички детски градини на територията на община Генерал Тошево, ще се обучават 293 деца. В новосформираната детска ясла „Радост“ има 30 деца, като до края на годината техният брой ще се увеличи с още около 15.