Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?
Седмичен обзор на новините за периода от 11 до 15 ноември

Млади фермери от Аграрната гимназия в Добрич посетиха земеделското стопанството „Възход-Арньо-Апостолов и Лазаров“ в село Славеево по кампанията на Министерството на земеделието, храните и горите „Супер фермер”.


В Средното училище „Свети свети Кирил и Методий" проведоха практическо занятие „Евакуация при земетресение“


Малки художници от Добрич участваха с творбите си в Международна изложба в Германия


По повод Международния ден на незрящите хора "ХобиСклуб" – Добрич организира интересен социален експеримент – обяд със завързани очи. 


Боян Янков от МК „Орлите” – Добрич се нареди втори в комплексното класиране на Републиканския шампионат по мотокрос в клас МХ. Павлин Русев е седми. 


По традиция и тази година община Добрич организира конкурс за коледна картичка, в който могат да участват ученици от първи до четвърти клас. 


14-годишният шахматист Момчил Петков се представи най-успешно от българите на Младежката олимпиада.


Трети в комплексното класиране за купа „България“ завършиха „самураите“.


Чисто ново родилно легло получи Отделението по акушерство и гинекология в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. 


С много музика, танци и спомен за живота и делото на патрона си възпитаниците на СУ „П. Р. Славейков” отбелязаха своя празник


Проучване на Добрич онлайн показа, че най-младият общински съветник в областта е Сали Бейхан от ПП ГЕРБ. Той е роден 1995 година и е в местния парламент на ОбС – Тервел. Най-възрастният общински съветник е в община Добричка - инж. Пламен Станчев от ПП ГЕРБ, роден 1949 година.  


Кметът на Добрич Йордан Йорданов и социалното предприятие "Чудната градина" са финалисти в престижните международни награди „Иновации в политиката“ 2019. 


Студент от Добрич адаптира учебник по английски език за незрящи деца


На 12 места в Добрич вече може да се ползва безплатен интернет след спечелен проект и подписано споразумение с Европейската комисия за отпускане на безвъзмездни средства в рамките на механизма за свързване на Европа WiFi4EU. 


В навечерието на Коледните пости учениците от 4 „б” клас при СУ "Стефан Караджа" в град Каварна изготвиха дневници за добрини. В тях те ще вписват всеки ден по едно добро дело, което са извършили. И така до Коледа.  


В Добруджа се наблюдават масови поражения върху пшеничните посеви от житна муха и кафява ръжда. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+