Официално връчиха дарението на АГ отделението, кампанията за събиране на капачки в Добрич продължава

Чисто ново родилно легло получи Отделението по акушерство и гинекология в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

Официално връчиха дарението на АГ отделението, кампанията за събиране на капачки в Добрич продължава

Както Добрич Онлайн писа това става възможно благодарение на кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“, чрез която доброволци са събрали и предали 5 тона капачки и над 1000 лева жълти стотинки. За новата придобивка средства са предоставили и дарители, които желаят да останат анонимни.



Даряват родилно легло на МБАЛ - Добрич със средства от кампания за събиране на капачки

Началникът на отделението д-р Ивайло Петев посочи, че на новото родилно легло жените ще имат възможност за едно по-удобно раждане, работата на екипа също ще бъде улеснена.  Родилното легло има опция да премине и в операционно такова.  


Д-р Петев отбеляза, че не знае цената, която доброволците от инициативата са договорили за него, но по принцип тя започва от 5 хиляди лева нагоре. 

“Има много активни хора, които постоянно ни подкрепят с капачки и жълти стотинки”, сподели Йоанна Койчева. Тя допълни, че активността на гражданите се е увеличила в сравнение с миналата година. Припомняме, че тогава отделението получи чисто нов пациентски монитор, закупен отново чрез инициативата „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“.

Връчиха дарението на АГ отделението

Доброволецът Милена Савова обяви, че тяхната кампания се обединява с тази на Арт център “Палитра”, които също събират капачки.

“Капачките, които те са събрали, ще идват при нас и заедно ще купим следващ апарат”, каза тя и уточни, че дарения няма да се правят само за Отделението по акушерство и гинекология:

“Надявам се все повече хора да ни повярват, да разрастнем и да купим апарати и за другите отделения”


Д-р Петев посочи, че в Отделението по акушерство и гинекология в добричката болница има три родилни зали, като предимно се ползват две от тях. Във втората такава миналата година индивидуален дарител също е предоставил родилно легло. Той даде статистика, че от началото на годината в добричката  болница са родени 765 бебета. 

Кампанията за събиране на капачки в Добрич продължава. В града са поставени две съоръжения за събиране - пред сградата на община Добрич и пред Храм "Свети вмчк. Георги". Ако желаете да дарите по-големи количества, може да се свържите с представител на инициативата „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“ (ТУК).