Връчиха дарението на АГ-отделение, кампанията за събиране на капачки в Добрич продължава

Чисто нов пациентски монитор получи днес като дарение АГ-отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Това стана възможно благодарение на кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“.

Връчиха дарението на АГ-отделение, кампанията за събиране на капачки в Добрич продължава

В продължение на месеци хиляди жители на Добрич и областта събираха и предаваха пластмасови капачки в подкрепа на каузата. Събрани бяха над 2.5 тона капачки за 860 лева. З60 лева дари „Лайънс клуб“, останалите средства, нужни за апарата, бяха допълнени от хора, събиращи жълти стотинки.



 

Това е един апарат, който ще ни помогне при пациентките в ранния следоперативен или следродилен период, когато се налага да последяваме стойностите на жизнените им показатели – кръвно налягане, пулс, каза началникът на АГ-отделение д-р Ивайло Петев. По думите му това ще става автоматично, а не на ръка от акушерка или сестра. Апаратът ще прави записи на два-три часа и медиците ще могат по-адекватно и по-лесно да следят състоянието на пациентките и протичането на възстановителния период. 


Старшата акушерка на АГ-отделение Гинка Петкова обясни, че разполагат с такъв апарат, но той е над 10-годишен и е морално и физически остарял. Консумативите за него са скъпи, мониторът много пъти е ремонтиран. 

Димитрина Младенова – един от организаторите на кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“, благодари на АГ-отделение, на хората, които са събирали капачки и на тези, които помагат физически и с други средства.


Кампанията за събиране на капачки продължава, заяви тя. И обяви следващата цел – закупуване родилно легло за АГ-отделение. 

Младенова припомни къде се приемат капачки, а вече и жълти стотинки са: фотото в подлеза до „Бакарди“, оптиката на площад „Свобода“, детската площадка пред хотел „България“, двата магазина на „Веник“ . Може да се носят и в централния склад в Търговия на едро, но след предварително информиране на страницата на „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“ във фейсбук.