Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 21 до 25 октомври

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Ученици от Добрич отиват на национално състезание по английски език след отлично представяне на областния кръг. Евита и Боримир ще участват в националния кръг на 13 ноември в Силистра.



Танцуващи звездички от Генерал Тошево с призови места на турнир. Те са спечелили един златен и два сребърни медала, както и две поощрителни награди. 

Добри Добрев е спечелил конкурса за директор на Регионалния исторически музей, съобщават от Община Добрич.

Децата от школата "Фолклорни традиции" в Генерал Тошево спечелиха призови места от Националния фестивал „Мисионис пее и танцува“.

За Частното средно училище "Леонардо да Винчи” месец октомври е наситен с реализирането на много проекти и организирането на събития, в които учебното заведение има възможността да сподели своята иновативна програма на  „Малката умна училищна общност” с желаещи училища от България и Европа. По проект ученици от четири държави сътвориха „нови неща посредством стари знания”. 

По повод седмицата на четенето любознателни деца от четвърта група „Звънчета” към ДГ „Здравец”, с преподавател Ирина Христова, посетиха библиотеката при НЧ „Съгласие” в Каварна. С интерес изслушаха правилата, които трябва да спазват читателите, научиха начина на подредба на книгите и вярно направиха разграничение между книжарница и библиотека.

Мария Стефанова се е представила най-категорично от всички изпълнители, с което е спечелила Специалната награда на конкурса  "С песните на Калинка Вълчева“ в Тервел. 

"Юнаците" се сбориха лъвски и завоюваха два медала в Сливен. Сили на тепиха в медународен турнир „Стоте войводи“ демонстрираха представители на четири държави. 

С помощта на математиката ученици ще изпекат вкусен домашен хляб. ЧСУ „Леонардо да Винчи”, НБУ „Михаил Лъкатник” в Бургас и ОУ „Христо Смирненски” в Генерал Тошево си партнират по проект „Иновации в действие” по програма Еразъм+.

Георги Иванов финишира 14-и в Световните военни игри. Гюлетласкачът от СКЛА „Добрич“ изпрати уреда на 17,77 метра в Китай. 

Нестандартно: Жена от Добрич изработва апетитно изглеждащи свещи. Цялото интервю може да прочетете (ТУК)

Добрич – градът, сменил най-много имена в историята. Статията може да прочетете (ТУК)

„Не се сърди, човече” за незрящи направиха ученици в ЧСУ „Леонардо да Винчи”. В работилница “Coding” учениците създадоха версия на играта „Не се сърди човече” за хора със зрителни проблеми като използваха уменията си да  програмират в Scratch. Те ще я подарят на своите приятели от „ХобиСклуб” – Добрич. 

С настроение, игри и награди премина състезанието "Бързи, смели, сръчни" в ОУ „Н. Й. Вапцаров“. В надпреварата участваха ученици от четвърти и пети клас от добричкото училище и СУ “Стефан Караджа” в Каварна.