"Юнаците“ се сбориха лъвски и завоюваха два медала в Сливен

Сили на тепиха в медународен турнир „Стоте войводи“ демонстрираха представители на четири държави

"Юнаците“ се сбориха лъвски и завоюваха два медала в Сливен

Международен турнир по борба „Стоте войводи“ се проведе за 15-а поредна година в Сливен. На тепиха в града по Сините камъни се изявяваха кадети /до 17 години/, представители на четири държави – България, Турция, Украйна и Молдова. Сред участниците имаше шестима представители на СК „Добруджански юнак“. Добричките таланти се постараха да дадат най-доброто от себе си, сбориха се лъвски и завоюваха два медала.



Казаното е валидно в пълна степен за националният състезател Кристиян Димитров, станал безапелационен шампион в кат. до 110 кг. Добруджанецът записа четири победи, а на финала отказа след технически туш Беркай Йелмаз от Турция. Ивелин Иванов от своя страна се окичи със сребро в кат. до 51 кг. В решителната схватка той не успя да се противопостави на стар познайник в лицето на Емре Аталай /Турция/, с който имат срещи при съвместни участия в други турнири у нас. Пети в кат. до 65 кг се класира Калоян Стефанов, който се състезава за първа година в тази възрастова група.

Наставник на добричките таланти е заслужилият треньор и президент в СК „Добруджански юнак“ Петър Петров, който каза, че е удовлетворен от демонстрирана форма от младите борци. Голяма част от нашите момчета нямат опит в тази възрастова група и им трябва време да опознаят съпериците си. Тъй като и догодина имат право да се състезават при кадетите, очаквам с оптимизъм представянето им. През ноември смятаме да запишем участие в нови два турнира. Първият е в Русе и е отборен – „Русенски легенди“ за кадети, както и „Серафим Бързаков“ в Петрич, където среща ще си дадат децата /12-13 год./, сподели клубният шеф.