Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 6 до 11 май.

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

За поредна година Етнографската къща в Добрич отвори врати за всички граждани и гости на града, за да се спазят традициите на Гергьовден



Започнаха регулярни обработки срещу кърлежи в централната градска част, около детските площадки и парк „Свети Георги“.  Дезакаризацията в детските ясли ще продължи до 17 май.  

Училището за шампиони в Добрич беше домакин на среща по международния проект „Умно училище за умни подрастващи”, в който си партнира с още 4 държави.   

Министерството на здравеопазването преведе 600 000 лева на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич за закупуване на скенер

Община Каварна отново зарадва жителите и гостите на крайморския град с грандиозни концерти по повод 6 май.   

Футболистите от ФСГ „Васил Левски“ се класираха за републиканските.

Кулинарно изложение предизвика истински интерес на празника на Тервел  

До пет медала достигнаха малките шахматисти от града пред местна публика  

Момчил Неков коментира темата “Предизвикателства и перспективи за развитието на модерното земеделие в България и Европа” на пресконференция в Добрич. 

20 бивши учители от ФСГ “Васил Левски” се събраха в среща на поколенията. 

Отборът на СУ „П. Р. Славейков“ е oбластен победител в 19-ите областни състезания „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, които се проведоха в Градския парк днес. 

На извънредно заседание Общинският фонд “Здраве” обсъди предложението за промяна в правилника си с цел финансово подпомагане на аптеките, за да могат да поддържат нощно дежурство. 

С общоградско поклонение в Добрич бяха отбелязани Денят на Европа и на победата над хитлерофашизма. 

Жителите на кв. „Пастир“ изпратиха отворено писмо до Министъра на околната среда и водите, министъра на здравеопазването, до Държавния здравен контрол, Държавния санитарен контрол и Комисията за енергийно и водно регулиране.

Малки и големи се включиха в пешеходния туризъм по повод Световния ден на предизвикателството.

Изложба от 30 творби японска гравюра на дърво представиха в Художествената галерия в Добрич. 

Весел празник на науките, технологиите, инженерната мисъл и математиката "STEM + моето семейство" организира ЧСУ „Леонардо да Винчи” за своите възпитаници. 

С празничен водосвет и молебен за здраве започна шестнадесетият Общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето"

179 години от рождението на Стефан Караджа се навършват днес. На паметника на националния герой в Добрич бяха поднесени цветя от ученици от едноименното училище. 

„На 26 май са изборите за Европейски парламент, но това са преди всичко избори за България”, заяви пред журналисти водачът на листата за Евровота на БСП Елена Йончева, която беше на посещение в Добрич. 

Стотици родители излязоха на протест против Националната стратегията за детето 2019-2030 пред сградата на Областна управа в Добрич.