Малки и големи се включиха в пешеходния туризъм по повод Световния ден на предизвикателството

Участниците изминаха маршрут за пешеходен туризъм по алеите на СК „Простор“, в който нямаше победители и победени, а само наградени.

Малки и големи се включиха в пешеходния туризъм по повод Световния ден на предизвикателството

Спортната проява беше открита от зам.-кмета на Община град Добрич д-р Емилия Баева. “Надявам се всички да се пораздвижим и да покажем, че наистина сме готови да отговорим на всякакви предизвикателства”, каза тя. Зам.-кметът припомни на учениците, че наред с ученето трябва и да спортуват.



Емилия Баева също се включи в пешеходния туризъм, който беше съпроводен от треньорите по лека атлетика Силвия Петрова и Милен Петров.


За участниците в мероприятието имаше томбола. Тениски, раници, топки, ракети за бадминтон, въжета за скачане и хилки за тенис зарадваха късметлиите, които бяха изтеглени. 


В нашия град събитието беше организирано от Община град Добрич съвместно с ОП „Спортни имоти“.

Световният ден на предизвикателството е най-голямата проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ /ТАФИСА/, която се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти.

За 27-ми пореден път Българската асоциация „Спорт за всички“ организира Световния ден на предизвикателството с подкрепата на Министерство на младежта.

Събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР“ на Българската асоциация  „Спорт за всички“.