Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 1 до 6 април

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Посланикът на САЩ Н. Пр. Ерик Рубин посети Добрич. Той разказа, че се е срещнал с преподаватели и студенти от Висшето училище по мениджмънт в Добрич и е останал впечатлен от програмите и постиженията им. Във връзка с визитата си в дестилерията „Есетере“ той сподели, че тя е едно от най-впечатляващите съоръжения, които някога е посещавал.



Монтираха втора металната конструкция за събиране на капачки в Добрич -  вече на 2 места в града, добричлии могат да оставят капачки за добра кауза. 

Реконструкцията на пречиствателната станция в Тервел премина през събаряне на всички стари постройки на неработещото съоръжение и изграждане на напълно нови басейни, сгради и автоматика. 

С голям ентусиазъм възпитаници на частно средно училище „Леонардо да Винчи“ и техните преподаватели стартираха изграждането на собствена ботаническа градина

Експозиция, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемане на Търновската конституция откриха в Дом-паметник „Йордан Йовков”. 

Николай Бериевски - председател на Младежкото обединение в БСП, бе избран за вицепрезидент на организацията.

Започнаха репетициите на кукления спектакъл „Момче и вятър“, съобщават от ДКТ „Дора Габе“. 

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев беше на посещение в Добрич и инспектира ремонтните дейности в гимназията в град Генерал Тошево

Успешен старт на сезона за Боян Янков (МК Орлите – Добрич), който въпреки възникналите по време на състезанието технически проблеми с мотора, успя да реализира най-добро време в клас МХ и грабна първото място, в първия кръг на Републиканският шампионат по мотокрос 2019. 

В Регионална библиотека „Дора Габе” стартира Походът на книгите

От първи април “Чудната градина” работи с истинско работно време и час почивка на обяд.

Най-малко нарушения бяха констатирани на територията на Областна дирекция на МВР в Добрич - 55 на брой  

Две пълни стипендии за участие в международния космически лагер „Space Camp Turkey“ ще получат Димитър Минков и Симона Йорданова. 

Инспекторите на НАП започнаха проверки в търговските обекти за спазването на последните изисквания към касовите бележки и подаването на данни за продажбите.

Намалял е броят на чакащите възрастни хора и пълнолетни лица с увреждания за настаняване в специализирани институции.

След спешно заседание на Управителния съвет на ФК „Добруджа“ бе решено ст. треньора на представителния тим Емил Велев да бъде освободен.

Условията за провеждане на конкурса за нов архитектурен проект на пазара в Добрич обсъдиха на работна среща кметът Йордан Йорданов, зам.-кметът арх. Боян Коларов и арх. Мартин Христов – зам.-председател на Камарата на архитектите в България. 

Благотворителен базар с ръчно изработени великденски сувенири и пролетни бижута в подкрепа на Неди и Цвети отвори врати. 

Регионална библиотека „Дора Габе” представи фотодокументална изложба, посветена на 100-годишнината от създаването на футбола в Добрич

Общинският съветник Тихомир Маринов дари на Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич уникален шал на ФК „Добруджа”. 

"Есетере България" ще вложи 150 хил. лева за социални заведения в Добрич.

Каварна ще е домакин на Европейското първенство на УЕФА за девойки през май 

До края на месец април удължават временното ограничение на движението по бул. “3-ти март“, съобщават от Община Добрич. 

577 деца от етнически малцинства се интегрираха в образователната система по проект на Община Добричка