Наши студенти на бизнес срещи в Китай

Група български студенти от Висше училище Международен колеж, учещи в британската магистърска програма МВА в България се завърнаха от „Учебно бизнес пътуване” (Study business trip) в Шанхай и Пекин, след 10 дневни успешни срещи с мениджъри на компании, опериращи в сферата на финансите, човешките ресурси и търговията. Групата от близо 20 души начело с преподавателя им доц. д-р Веселин Благоев се срещна и с ръководителя на Британската търговска камара в Шанхай – Анджела Лок.

Наши студенти на бизнес срещи в Китай

По време на срещата си с Кати Цао, част  от мениджмънта на Шанхай Хайзинг консултинг (Shanghai Heizing Management Consulting) - организация, специализирана в подбора на кадри, бяха обсъдени въпроси по проблемите на една компания в управлението на човешките ресурси. 


 

Алуин Лий от ХардСофт (HardSoft), лидер в изработването на пластмасови материали, разясни различни похвати в планирането на производството. Чрез презентация, последвана от множество въпроси от страна на студентите, Лесли Лий от италианската Интеса в Шанхай, демонстрира техники в управлението на капитали и финансови операции .

 

Анджела Лок от  Британската търговска камара запозна студентите с част от множеството компании, опериращи в Шанхай, а по време на работен обяд групата успя да се срещне и с Ед Дийн, част мениджмънта на компанията Джет Азия (Jett-Asia).


Групата студенти е част от магистърската програма МВА на бритранския Университет на Уелс Институт, Кардиф, която се провежда в България – София, Варна и Добрич, съвместно с Висше училище Междуанроден колеж.

 

Ръководителят на групата в Китай и директор на МВА програмата в България – Веселин Благоев споделя, че миналогодишното учебно пътуване е било в Малайзия и Сингапур и също е завършило толкова успешно.

 

"Пътуването  предостави шанса, студентите да се запознаят с различни бизнес възможности и да се срещнат с потенциални бизнес партньори за бъдещата им кариера. Всъщност държави като Китай, Малайзия и Сингапур са сред най-мащабно развиващите се икономики в Азия и света, при това, връзките им с различни международни компании, както и производствените им мощности много често служат за трамплин на много компании. Азия е не само най-печелившата икономика през последното десетилитие, но също така и страна домакин на много бизнес партньорства. В тази насоко студентите видяха среда, която е благоприятстваща за създаване на такива взаимоотношения." – казват още от Международен колеж.