Хиляди ще посрещнат Джулая по Добруджанското черноморие

Камен бряг, Крапец и Албена и тази година са най-желаните места за посрещане на първото юлско слънце за много българи.

Хиляди ще посрещнат Джулая по Добруджанското черноморие
По традиция хиляди българи ще отбележат празника Джулай морнинг, чието име идва от известната песен на Юрая Хийп. Традицията е чисто българска и има вече над 30 годишна история. Хипарската идея за пречистващата сила на изгрева на 1 юли набира все по-голяма популярност в страната ни през последните години, като дори се стигна до там, че управляващите започнаха да коментират възможността Джулая да добие статут на национален празник.

В нощта на 30 юни срещу 1 юли Добруджанското черноморие е една от най-желаните дестинации. Три са основните места в Добричко, където в чевтъртък вечер ще се съберат хора от цяла България.
 
Джулай Морнинг фестивал на Камен бряг ще започне в 4.30 часа с изпълнения на групите „РЕВ” и „Команда 5”. След това на сцената край местността „Огънчетo” ще се качат момчетата от Б.Т.Р., а в 5.32 часа, когато изгрява слънцето, ще започне изпълнението на Джон Лоутън. Вокалистът на „Юрая Хийп” ще изпее култовата песен „Джулай морнинг” в момента, когато слънчевият диск се показва над морето.

Първият юлски изгрев ще бъде посрещнат от много добричлии и гости на областта ни и до село Крапец. Над хиляда човека заявяват, че ще присъстват на фейсбук профила на събитието.

За четвърта година на плажа в Албена ще се съберат много любители на хаус музиката. До Nomad Beach club ще се проведе ALPHA UNDERGROUND парти, организирано от Алфа радио. Джулая в Албена ще бъде посрещнат със сетовете на DJ's STEVEN, JASSEN PETROV, DONCHO & ALEX RAEVA, ROSS & SPASSOTО, MILEN YANEV & X-TO, IUSKO, DIAS.