Потвърдиха ареста на крадец на винетки от Трабант и ВАЗ

Окръжен съд – Добрич потвърди наложената на 43-годишния Севги Ф. Идр. мярка за неотклонение задържане под стража.

Потвърдиха ареста на крадец на винетки от Трабант и ВАЗ
Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 04.04.2011 г. чрез изрязване на уплътнител на предно панорамно стъкло на лек автомобил „Трабант”, собственост на добричлия, е отнел предното панорамно стъкло, заедно с винетен стикер за 2011 г. и стикери за годишен технически преглед и за застраховка „Гражданска отговорност”. На 05.04.2011 г. по същия начин е откраднал предното панорамно стъкло на „ВАЗ21013” с трите залепени на него стикери. Колите са били паркирани пред жилищата на собствениците им. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Севги Идр. обжалва определението на Районен съд – Добрич, от 18.04.2011 г., с което е задържан под стража.

Адвокатът му посочи пред въззивния съд, че той отрича да е участвал в извършването на престъплението и няма обстоятелства, които да сочат обратното. В последната си дума Севги обясни, че желае да бъде на свобода с по-лека мярка за неотклонение, тъй като вече е бил в затвора.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, пледира мярката за неотклонение да бъде потвърдена. Държавният обвинител смята, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Севги Идр. е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. Прокурорът намира за реална опасността той да се укрие или да извърши друго деяние, тъй като е обвиняем за тежко умишлено престъпление, извършено при опасен рецидив. Севги е осъждан 9 пъти на лишаване от свобода. За изтърпяването на присъда е бил издирван в Европа с Европейска заповед за арест. Престъплението, за което е задържан, е извършил два месеца, след като е бил освободен от затвора на 24.01.2011 г., посочи прокурорът.

Определението, с което Окръжен съд – Добрич, потвърди мярката за неотклонение задържане под стража на Севги Идр., не подлежи на обжалване и протест.