Окръжен съд пусна под домашен арест 18-годишен от с. Владимирово

Окръжен съд – Добрич, измени в домашен арест наложената на 18-годишния Динко Ив. Г. от с. Владимирово, община Добричка мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 16.04.2011 г. в с. Владимирово, от стопанска постройка в немаловажен случай, в съучастие с две лица, като съизвършител, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, чрез използване на техническо средство – чук, е направил опит да отнеме 25 броя метални обтегачи /арматура/ със сечение 6 мм от добричлия, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Окръжен съд пусна под домашен арест 18-годишен от с. Владимирово
Динко обжалва пред въззивния съд определението, с което на 19.04.2011 г. Районен съд – Добрич, е взел спрямо него най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Младежът твърди, че семейството му е в тежко състояние и би следвало да се грижи за членовете му.

Адвокатът му посочи направените от Динко самопризнания и съдействието, което оказва за разкриване на обективната истина. Защитникът смята, че няма опасност подзащитният му да се укрие или да извърши друго престъпление.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, поиска да бъде потвърдена мярката за неотклонение, тъй като Динко Г. е познавал състоянието на семейството си към момента на извършване на деянието. Държавният обвинител намира за реална опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление, защото е осъждан за престъпление против собствеността и е сторил процесното деяние в изпитателния срок на тази присъда.

Окръжен съд – Добрич, прие, че съществуват основания за изменение на наложената на Динко Г. мярка за неотклонение и я измени в домашен арест.

Определението на Окръжен съд – Добрич, е окончателно.