Работни проблеми с прекия ръководител

Моля Ви помогнете. Човекът, на който съм пряко подчинена се отнася много грубо към нас, обижда, вика и даже е дърпал колежка за ръката, това се случва в здравно заведение все пак всеки ден. Същият няма необходимата квалификация и образование за изпълняването на длъжността, а именно и от там тръгват проблемите. Понеже човекът е временно изпълняващ дейността и в момента, в който реших да уча за същата квалификация започнаха по-големи проблеми, от страх да не застана аз на поста месечния ми график е максимално натоварен т.е. часовете за отработване надминават 40 ч. седмично, а и вече всеки уикенд съм дежурна, а и съм с дете под 3 г. възраст. Когато попитах ръководството за ученически отпуск по чл. 171 за кандидастване във ВУЗ по специалността те ми отказаха. Така ли е, защо го пише тогава в КТ? Как да постъпя, това вече е конфилкт на интереси и ще продължава. Също целия персонал сме против този човек как да постъпим моля за съвет? Благодаря.

Ако човекът, на когото сте пряко подчинена не е Ваш работодател, а негов представител, то бихте могли да се обърнете към работодателя си и да помолите за неговата намеса.

Ако считате, че са нарушени правата Ви по трудовото правоотношение, може да се обърнете към Инспекция по труда, както и други контролни органи, чиито правомощия са свързани с извършеното нарушение.

Ако тези действия не доведат до желания резултат, може да потърсите защита на правата си по съдебен ред.



 

С уважение: мл. адв. Павел Атанасов

Адвокатско дружество „КИРЯКОВИ И КО”, гр. Добрич

www.kantora.bg