Преглед на печата

Водещите заглавия в българската преса за днес, 11 март:

Преглед на печата

в. „ТРУД"
Агенти ще дебнат митничари
Агенти на финансовото министерство ще проверяват за корупция служителите на митниците и Националната агенция по приходите (НАП). Това ще става чрез планови проверки и такива по сигнал за имотното състояние на въпросните държавни служители.

в. „ПРЕСА"
Четирима чакат решението на Борисов
„Ако сменям здравния министър, този път ще бъде с един от хората от тежката артилерия на ГЕРБ", заяви премиерът Борисов. „Съдбата на Константинов ще бъде ясна до петък", добави Симеон Дянков.

в. „СТАНДАРТ"
ДДС - 19%
Симеон Дянков обмисля поетапно сваляне на данъка с общо два процента
ДДС-то ще падне с един процент до края на годината. Това разкри вицепремиерът Симеон Дянков в град Бяла. На мен ми се иска да намалим този данък от 20 на 18 на сто. Това може би ще стане на две стъпки - по един процент всяка, заяви той. Според финансист номер 1 всеки процент ДДС е около 700 милиона лева в бюджета. Така хазната би загубила повече от половин милиард лева, но ще спечелят потребителите, обясни Дянков.

В. „24 ЧАСА"
Дянков ще маха 1 % ДДС, после още 1%
Гледат постъпленията и решават през май
ДДС може да бъде свален до 18%, заяви вчера вицепремиерът Симеон Дянков.
Ако стигнем до решение да намалим ДДС, на мен ми се иска това да стане на две стъпки с по един процент, тоест от 20 на 19 процента и от 19 на 18 процента, поясни той при откриването на петролна база в град Бяла.

 

Георгиева: Дянков на една ръка от Сребърния фонд
Според Борисов могат да се развъртят 40% от него
„Правилно е да се търси по-голяма диверсификация къде да се влагат парите от Сребърния фонд, за да имат по-голяма доходност. Такива решения обаче трябва да се вземат от хора, които управляват пари, а не ангажирани с политически решения", заяви по Дарик радио българският еврокомисар Кристалина Георгиева.

В. „ТЕЛЕГРАФ"
Църквата опрощава грях срещу дарение
Свещеници направиха бизнес с греховете на хората. Някои попове опрощават греховете срещу дарения. На бизнесмени и други по-заможни хора църковните лица налагали по-голямо наказание, за да дадат пари за благородна кауза, научи „Телеграф".
ТЕЖКА АРТИЛЕРИЯ ОТ ГЕРБ ПОЕМА ЗДРАВЕТО
Ако премиерът смени здравния министър Стефан Константинов, начело на ведомството ще застане човек от „тежката артилерия" на ГЕРБ. Това обяви самият Бойко Борисов в интервю за TV Европа. „Ако сменям министър, този път ще бъде с един от хората от тежката артилерия на партията", посочи той, като подчерта, че все още не е взел решението дали да смени Константинов.

В. „МОНИТОР"

Погачата бухва за Великден
Хлябът поскъпва с 25 процента от април
Производителите: Суровини и горива помпат цената
От началото на април хлябът ще поскъпне с 20-25 процента. Това прогнозира председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в Бургас Димитър Людиев, цитиран от Нова телевизия.
Руснаци и турци напират за нашенска сауна
Пълним санаториумите с пенсионери чужденци
Санаториумите ни ще приемат чуждестранни пенсионери за физиотерапия, рехабилитация и почивка. Между 25 000 и 30 000 души се предвижда да дойдат у нас за процедури през следващите три години. Това съобщи д-р Александър Семков, изпълнителен директор на дружеството "Специализираните болници за рехабилитация - Национален комплекс" (СБР-НК).