Добруджа загуби голямото дерби

Отново малко не достигна на хандбалистите на Добруджа да се завърнат поне с точка от Шумен.

Добруджа загуби голямото дерби

В голямото дерби на мъжкия хандбал в България шампионът Шумен победи носителя на купата Добруджа с 27:25 в мач от Националната хандбална лига. Двата отбора са неизменни финалисти в двата вътрешни турнира вече три сезона, а и през този отново са основни фаворити за първото място.


 

Мачът в Шумен започна добре за гостите от Добрич, които до 20 мин. водеха в резултата. В заключителните минути на първата част последва обрат и домакините се оттеглиха на почивката с аванс от 3 гола - 16:13.

 

Второто полувреме тръгна гол за гол, като в края хандбалистите на Добруджа опитаха финален щурм, но времето не им стигна за обрат и Шумен спечели само с два гола разлика - 27:25.

 

Така Добруджа допусна втора загуба в Националната хандбална лига през този сезон. 

 

Повод за радост в клуба от Добрич днес все пак има. Нов успех записва школата на Добруджа. 15-годишните юноши с треньор Светослав Божков спечелиха и трите си мача в предварителната група от финалите за Купата на България в Бургас. Младите надежди на Добруджа завършиха първи в групата си и вратата пред тях към финала е широка отворена, на 1/2-финал утре (неделя) добричлии срещат ХК Левски (град Левски). 15-годишните юноши на Добруджа спечелиха Купата на България преди година и сега ще се опитат отново да вдигнат трофея.