Времето в неделя

Днес над страната времето ще е предимно облачно. Преди обяд над Източна България ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността, но постепенно и там облачността ще се вплътни.

Времето в неделя

Късно след обяд от югозапад ще започнат превалявания от дъжд, но около полунощ в Северна България и по високите полета дъждът ще премине в сняг. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в София 5-6°.


 

Привечер вятърът в Дунавската равнина ще започне да се усилва, а през предстоящата нощ и в Източна България, където ще задуха от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух; валежите ще се активизират, обхващайки почти цялата страна.

 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март - под влияние на приближаващ към Балканския полуостров, африкански циклон значително ще се понижи.


Над Черноморието постепенно облачността ще се увеличи и вплътни, но днес все още валежи не се очакват. Вятърът ще е от изток, слаб, но вечерта ще започне да се усилва, постепенно ставайки от север и ще нахлува студен въздух. През предстоящата нощ ще започнат и превалявания. Максимални температури около 5°-7°. Вълнението на морето ще е слабо, но с тенденция на усилване през следващото денонощие. Температурата на морската вода е около 4°.