13 общински съветници ще отговарят за кварталите на Добрич

13 общински съветници от Местната коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ,ССД, ГН) ще отговарят за кварталите на Добрич.

13 общински съветници ще отговарят за кварталите на Добрич

До края на януари ще стане ясно кой от тях за кой район на града е разпределен. Това съобщи представителят на коалицията Нивелин Радичков. Единствено за Централната градска част ще отговарят всички заедно.



Припомняме, че около идеята се обединиха от Местната коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ,ССД, ГН) по време на предизборната кампания на кмета на община Добрич Йордан Йорданов.

Нивелин Радичков коментира, че основната идея е общинските съветници да бъдат по-близо до хората чрез срещите, които ще се провеждат веднъж месечно в пенсионерските клубове в кварталите. Те ще се организират в час, съобразен с работното време на гражданите и с дейността на клубовете.  По този начин гражданите ще имат възможност да споделят за възникнали проблеми в кварталите, където живеят. Радичков поясни, че след това ще бъдат обобщавани и предоставяни на общинското ръководство за реакция.  

Той посочи, че разпределението на общински съветници и квартали се е забавило, тъй като в ЖК „Балик“ няма пенсионерски клуб, където да провеждат срещи. Към момента ще бъде направен компромис с улица “Христо Ботев”, където има два такива клуба и хората от кв. “Балик” ще ползват единия от тях.

Представителят на Местната коалиция ДБГ отбеляза още, че общински съветник е изявил желание да отговаря за района на Лозята. Място, което по думите на Радичков има много проблеми.

„Мисля, че общинските съветници трябва да мислят за по-малките проблеми в града, а общинската администрация за глобалните неща. Местният парламент трябва да бъде по-близо до хората”, заяви Нивелин Радичков. Той беше категоричен, че се очаква голям интерес от страна на гражданите към идеята, както и добри резултати за Добрич от нея. 

В заключение  Радичков посочи, че по време на предизборните срещи са били записвани проблемите, споделяни от граждани. Събраната информация е обобщена, за да може всеки общински съветник да се запознае с нередностите в кварталите, за които са алармирали хората по време на кампанията.