Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?
Седмичен обзор на новините за периода от 9 до 13 декември

Дядо Коледа пристигна в Добрич със своята шейна, придружаван от елена Рудолф, за да зарадва всички послушни деца. 


Тежкоатлетът Юндер Бейтула стана Спортист №1 на Добрич за 2019 г. 


Директорът на ВиК се запозна с проблемите с водоподаването в община Добричка.


Младежкият център „Захари Стоянов” в Добрич организира две събития, посветени на Международния ден на човешките права и обявяването на Всеобщата декларация за правата на човека. 


Община Добрич е отличена от Института за публична администрация за проекта “Чудната градина”.


Инициативата „Коледа е за споделяне” на менторската програма „Искам да бъда” към Социалната чайна събра децата от ЦНСТ 1, 2 и 3 и местния бизнес на приятен следобед с вкусни сладки изкушения.


Младите таланти от Студио за поп-рок певци "Сарандев" се представиха в бляскав коледен концерт на сцената на Младежкия център в Добрич. 


В навечерието на един от най-светлите празници – Рождество Христово, „Чудната градина” гостува на Младежкия център в Добрич. 


Хибридно такси се движи по улиците на Добрич.


Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници и Община град Добрич кани всеки, който има желание, да участва в изграждането на „коледна градинка“, която ще бъде сформирана в Градски парк „Свети Георги“.


Приключи поставянето на нови съоръжения за деца в дворовете на 8 детски градини в Добрич, съобщават от местната администрация. 


3 800 лева събра Детската градина №32 „Зорница“ в Добрич на благотворителен концерт под надслов „Коледна магия“ в Концертната зала “Добрич”. 


Младежките клубове Ротаракт и Интеракт в Добрич ще отпразнуват своя първи рожден ден на 15 декември. На тържеството ще се набират средства за изграждането на голям надпис „Добрич <3” 


Предложението на кмета на Община Добричка Соня Георгиева за премахването на таксите в детските градини на територията на общината влиза за обсъждане в постоянните комисии към Общинския съвет. 


За поредна година в шабленското село Тюленово тържествено беше отбелязан празника Никулден. 


Късметлийка от Добрич спечели втората награда в лотарията с касови бележки на НАП,


Стартира подписка за изменение на наредба №2 на министъра на околната среда и водите, в която е посочено, че остатъците от етерично-маслените култури след преработка се считат за отпадък и трябва да бъдат депонирани в депата, вместо да се използват като тор по нивите. https://www.dobrichonline.com/novini/55900/proizvoditeli-na-eterichni-masla-s-podpiska-za-promyana-na-naredba-na-ekoministerstvoto


В Частната профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ в Добрич беше открит франкофонски център.


Нов случай на Африканска чума беше регистриран в община Добричка, в землището на село Дончево. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+