Над 3 000 лева събра ДГ №32 „Зорница“ на благотворителен концерт

3 800 лева събра Детската градина №32 „Зорница“ в Добрич на благотворителен концерт под надслов „Коледна магия“ в Концертната зала “Добрич”.

Над 3 000 лева събра ДГ №32 „Зорница“ на благотворителен концерт

Средствата ще бъдат предназначени за сценични костюми на децата и за  подобряване на двете материалните бази на ДГ №32 „Зорница“. Детското заведение е получило дарение и от "Старт" АД - бойлер на стойност 200 лева. 




„Инициативата да се подготви концерт с благотворителна насоченост, за да бъдат закупени или изработени сценични костюми за децата от градината, е на една от нашите старшите учители – Даниела Стефанова“,  сподели за Добрич Онлайн директорът на Детската градина №32 „Зорница“ Марияна Димитрова. Тя допълни, че за тях е важно децата да  усетят вълнението на сцената.



В  коледния спектакъл участие взеха децата от всички осем групи, посещаващи двете сгради на градината – в ж. к. „Балик“ и ж. к. „Строител“. Те показаха колко са талантливи, можещи и усмихнати, като зарадваха публиката с много песни и танци. През следващата календарна 2020-а година предстои 30-годишен юбилей на институцията. 


Концертът „Коледна магия“ събра гости, приятели и родители на възпитаниците на Детската градина № 32 „Зорница“.  Сред тях бяха  зам. – кметът д-р Емилия Баева, представители на Дирекция "Хуманитарни дейности" в община Добрич, както и коледари от Професионалния фолклорен ансамбъл „Добруджа“, с главен художествен ръководител  Стоян Господинов.


Във фоайето на Концертната зала “Добрич” посетителите имаха възможност да разгледат изложба „Коледно вълшебство“, организирана от общината, с изработени картички и играчки за елха от деца в детските градини.

Деца от Детската градина № 10 „Слънчице“ поздравиха присъстващите с коледарски песни, танци и пожелания за светли празници.



Автор: Филка Крумова