Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 30 септември до 4 октомври

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Трима възпитаници на СУ „Петко Рачов Славейков“ намериха портфейл с пари и документи, издириха собственика му и му го върнаха. 



Община Каварна се присъедини за трети път към благотворителната кампания „Аз вярвам и помагам“, като събра 425 килограма пластмасови капачки в петте метални сърца. 

Каварненец стана абсолютен шампион по класически бодибилдинг.  

Възпитаници на Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич завоюваха 3 медала на турнира „Лекоатлетите на Добруджа“.  

До 4-и ноември в Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия за сигнали при нарушения, свързани с изборния процес. 

Българската агенция по безопасност на храните започва масови проверки във всички животновъдни обекти с промишлен характер за водоплаващи и кокошеви птици в страната. 

С един месец се удължават сроковете за издаване и съответно за предоставяне на сертификатите за биологично производство във връзка с прилагане на мярка 11 „Биологично земеделие“ от ПРСР 2014-2020 г. 

Спортисти, деца и възрастни посрещнаха в Каварна Световния пробег на мира и горящия факел - символ на предаването на мира от нация на нация. 

Нов прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи стартира Дирекция „Бюро по труда” – Добрич. 

Двама главни готвачи от Албена се представиха достойно в категорията „Най-добър готвач на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация 2019“. 

В заключителната фаза от подготовката си за световното първенство по карате за младежи до 21 години е състезателят на СК „Самурай“ Пеньо Пенев

Започна интерактивната образователна игра „Търси се Добруджа“, която е продължение на „Търси се България“, в която се включиха много деца и възрастни през февруари и март. 

От 1 октомври д-р Анелия Андонова е назначена за директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич. 

С много музика, танци и веселие славейковци отбелязаха Световния ден на усмивката.

Около 15 дървета червен дъб и рустифина ще бъдат засадени от доброволци в Добрич на 12-и октомври 

Партньори на Спортното училище от три държави бяха на посещение в Добрич 

Заслужено признание в края на реконструкторския сезон получиха възстановчиците от РК „46-и пехотен Добрички полк”. 

Откриха убит благороден елен в нива край с. Зърнево.

Кикбоксьорката Дилек Серветова от Спортен клуб "Ринг" и нейния треньор Ердоан Демирев се върнаха от престижното гала събитие Savages във Варна.

От “Чудната градина” предоставят листата от зелето, което отглеждат, на Центъра за защита и природата на животните в Добрич. 

От 1 октомври 2019 г., започна приемът на заявления по схемата на държавна помощ „Помощ за компенсиране на щетите по земеделските култури, причинени от неблагоприятни климатични условия, които могат да бъдат приравнени на природни бедствия“.