Семейство от село Оброчище остана без дом, след като пожар изпепели къщата им

Семейство от село Оброчище остана без дом, след като пожар изпепели къщата им
Както Добрич Онлайн писа пожар изпепели къща в село Оброчище през обедните часове на 2 юли

Собственикът на имота Алекси Филипов сподели, че преди време е теглил кредит от 20 000 лева, с който е направил ремонт. Заемът все още не е погасен, а имотът, който няма застраховка, е изпепелен. При инцидента в къщата са били снахата на Алекси, двете й деца и по-малката й сестра, която е усетила мирис на дим. Така са разбрали, че в постройка, където стои конят на семейството, е пламнал пожар. Започнал е да гори, докато децата са спали на обяд. За щастие успели да ги изведат и няма пострадали.След подаден сигнал на телефон 112, е пристигнал противопожарен автомобил от Районната служба в Албена. По думите на Алекси Филипов на място служителите са разбрали, че има проблем с помпата и не успяват да потушат пламъците.


„Когато пристигнаха, пожарът не беше започнал да гори толкова силно. Оказа се, че помпата им е развалена“, заяви той. Силният вятър е допринесъл за по-бързото разпространяване на пламъците.
Малко след това на място са пристигнали огнеборци от Районната служба в Балчик. „Хората дойдоха, но дотогава къщата падна изцяло“, каза Алекси. В момента той живее при братовчедка си, а неговите син, снаха и две внучета са в село Гурково при други роднини.


Цялата покъщнина на семейството е изгоряла. Чрез оказана помощ от съседи, са успели да спасят коня. Алекси посочи, че най-вероятно късо съединение е предизвикало пожара.Директорът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Добрич комисар Дарин Димитров сподели, че авариралият при инцидента автомобил е нов, тригодишен.


„Преди да започне гасене, пускат помпата, но се оказва, че е блокирала”, каза той. Директорът заяви, че ежедневно се правят задължителни проверки на цялата техника. По думите му противопожарният автомобил, който е отишъл в село Оброчище, при проверката е бил в пълна изправност.


“Непосредствено след тях пристига противопожарен автомобил от Районната служба в Балчик, който поема пожарогасенето. Авариралият автомобил се връща на местостоянката си в Албена, служителите вземат друг автомобил и отиват да загасят пожара“, каза още той.


Дарин Димитров коментира , че винаги всички противопожарни автомобили се придвижват с пълни резервоари с гасителни вещества.  


В заключение той посочи, че за последните десет години това е първият случай, в който техника отказва да работи по време на произшествие. По думите му е имало други подобни ситуации, но те са били при рутинни проверки или занятия. Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+