Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 29 април до 3 май

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

"Conjure" и Община Каварна представят първото издание на фестивала за електронна музика Infinity Festival 2019. В дебютното издание на каварненска сцена ще излязат добре утвърдени международни артисти, рамо до рамо с едни от най-добрите български таланти, за да отведат жителите и гостите на крайморския град на едно 12-часово музикално пътешествие под лъчите на луната. 



Намалява се административната тежест при кандидатстване за семейни помощи за деца. Това е заложено в одобрените от правителството промени в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца.

Започва цялостната рехабилитация на шест улици в Добрич. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 6 529 990 лева и се осигурява от Оперативната програма „Региони в растеж“.

Благотворителен концерт за набиране на средства за храм "Рождение на Пресвета Богородица" в с. Нова Камена организират в Тервел.

Изложба живопис на Азат Галимов представят в "Двореца" в Балчик. От 2 до 15 май в галерия "Тихото гнездо" ще бъдат представени над 30 живописни платна на художника. 

Богата програма за откриването на Европейското първенство за девойки до до 17 години.. Участие ще вземат около 150 спортисти и танцьори от Добрич.

Венцислав Рачев ще представи книгата "Лус" на 7 май от 18 часа в Художествената галерия в Добрич. Авторът ще дари част от приходите от всяка продадена книга на фондация "Искам бебе".

Рехабилитират улици в 9 населени места в община Добричка по проект. Проектът е на обща стойност 1 166 801.07 лв. като срокът за неговото изпълнение е 36 месеца. Кметът на община Добричка инж. Тошко Петков очаква покана от ДФЗ, за да подпише договора за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ.

От 14 до 24 май училищата в Добричка област ще изпращат своите абитуриенти, а от 23 до 27 май ще се проведат абитуриентските балове в Добрич и областта. 

В дните от 10 до 12 май Каварна ще бъде домакин за шестнадесети път на Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето”.

Ремонтът на Дамбата в Балчик започва в началото на следващата седмица. Работата е разделена на пет участъка с общ размер 1735 метра - от Морска гара до Двореца.