От 14 до 24 май училищата в Добричка област ще изпращат своите абитуриенти

26 училища в Добрич и областта ще изпратят своите зрелостници, съобщи за Добрич Онлайн началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков.

От 14 до 24 май училищата в Добричка област ще изпращат своите абитуриенти

На 14 май единствено ще бъде изпращането на ЕГ “Гео Милев”. На следващия ден най-много училища в Добрич ще изпратят своите абитуриенти. От 10 часа ще бъде на СУ ''Свети Климент Охридски'', ПГ по ТС “М. В. Ломоносов” и на Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост. В същия ден в 11 часа от Професионалната гимназия по аграрно стопанство и СУ “Любен Каравелов” ще изпратят завършващите ученици. Отново на 15 май от 12 часа възпитаниците на ФСГ “Васил Левски” и СУ "Димитър Талев" ще прекрачат прага на учебните заведения за последен път. От 13 часа ще бъде изпращането на  ПГВМ "Проф. д-р Георги Павлов".  ЧПГТП "Райко Цончев" и Професионална гимназия по туризъм "П.К.Яворов" ще изпратят своите абитуриенти в 16 часа. Зрелостниците на  СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще чуят последния за тях звънец в 17.30 часа, а възпитаниците на СУ “П.Р.Славейков” в 18 часа.


На 15 май от 10 часа са изпращанията и на СУ “Христо Смирненски” в с. Оброчище, ПГ по Земеделие "Тодор Рачински" и СУ ”Никола Вапцаров” в Генерал Тошево, СУ “Стефан Караджа” и ПЗГ "Кл. Арк. Тимирязев" в Каварна, като изпращането на гимназията в крайморския град ще бъде от 9.30 часа. От 11 часа възпитаниците на СУ “Йордан Йовков” в Тервел ще чуят последния звук на училищния звънец, както и абитуриентите от СУ "Проф. д-р Асен Златаров" в Шабла.

На 16 май от 10 часа е изпращането на ПГТО "Дочо Михайлов" в Тервел. На следващия ден, отново от 10 часа, е на СУ "Георги Стойков Раковски" в Добрич, а от 12 часа е на СУ “Христо Смирненски” в село Крушари.

Приятното мероприятие за СУ “Христо Ботев” в Балчик ще се проведе на 24 май от 9 часа. На ПМГ "Иван Вазов" в Добрич ще бъде на същия ден от 18 часа.

Частното  езиково училище "Леонардо да Винчи" в Добрич организира своето изпращане, когато зрелостниците получат своите дипломи.