Рекорден брой участници ще се качат на сцената на общобългарския събор „С България в сърцето“ в Каварна

Рекорден брой участници ще се качат на сцената на общобългарския събор „С България в сърцето“ в Каварна
В дните от 10 до 12 май Каварна ще бъде домакин за шестнадесети път на Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето”.


За първи път в историята на събора на сцената ще се качат над 2000 деца и младежи, които ще са от България, Молдова, Украйна и Румъния.


Председател на журито е Таня Величкова-певица и преподавател в НМУ “Любомир Пипков“ гр.София и членове Вили Чаушев-  фолклорен инструменталист и преподавател в НМУ“Любомир Пипков“ гр.София и Мирослав Аспарухов- хореограф.


Организатори на събитието са Община Каварна и Продуцентска къща “Пирина”. Съборът няма конкурсен характер, но най-добрите изпълнения през деня ще бъдат включени във вечерните концерти.


Програмата през трите дни на събора „С България в сърцето“ включва и провеждането на конкурсите „Ревю на народни носии“, надиграване “Кръшна ръченица” и „Мис и Мистър Фолклор 2019”.


Това е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор. Утвърден като традиционен Общобългарски младежки фолклорен събор, “С България в сърцето” събира през годините младежи, потомци на българи от Албания, Молдова, Украйна, Македония, Румъния и Сърбия.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+