Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 22 до 26 април.

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Със символична церемония официално беше открита 14-километровата рехабилитирана отсечка от път II-29 Добрич – Кардам



Заместник председателят на политическа партия ГЕРБ и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов обсъди европейските избори, тяхното значение и проблемите в областта на среща с жители на град Добрич. 

Голямата награда от областния кръг на Конкурса „Добруджа търси талант“, в който се представиха участници от осемте общини на област Добрич, отиде при Димитрина Германова от Студио за поп и рок певци "Сарандев".

Община Добрич обяви конкурс за най-красиво междублоково пространство „Добри примери има“. Периодът, през който добричлии могат да участват в предизвикателството, е до 23 май включително.  

Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов заяви категорично, че независимо от твърденията на СДС, той не е техен член и не е подавал никакви декларации с желание за приемане в партията им.  

Волейболистите до 20 години не намериха място на финалите в държавното първенство.

Формация „LADY'S STARS“ от училището за таланти в Добрич се завърна със златен медал от Международния конкурс "Нова музика".

Златислава Чуканова от БК „Добруджа“ отстъпи пред бронзова медалистка от световно по бокс.

Около 700 са чакащите за общинско жилище в „Жилфонд-инвест”, новите подадени заявления за 2018 са 111 на брой. Това съобщи зам.-кметът по Финанси и общинска собственост Елка Димова на проведеното днес заседание на Общинския съвет на Добрич.  

Община Добрич ще кандидатства с проектно предложение за реконструкция на сграда по ул. ”Хан Кардам” с цел разкриване на Приют за бездомни лица и семейства.  Д-р Емилия Баева сподели в интервю пред Добрич Онлайн, че хората, на които се налага да бъдат настанени в приют,не са крадци и убийци.

Изложба “Непознатите средновековни съкровища от фонда на НИМ XIV – XVII век” беше отктира днес в Двореца в Балчик.  

Общинските съветници на Община Добричка избраха Георги Петков за временно изпълняващ длъжността кмет на с. Карапелит до местните избори през месец октомври.  

Професионалната гимназия по аграрно стопанство в град Добрич е шампион в тазгодишното издание на Националното състезание "Млад фермер", на което беше домакин.  

ЦИК изтегли номерата на партиите в бюлетината за Евроизборите.

С тържествен концерт и награждаване на преподаватели и спортни деятели Спортно училище „Г. Ст. Раковски” отбеляза 35 години от създаването си. 

Огромен интерес сред малки и големи предизвика арт-инсталацията в центъра града, която Общината подарява на децата на Добрич по случай пролетните празници. 

Мъж и възрастна жена пострадаха след контакт със заразена с пестициди вода в тошевския квартал „Пастир”