Цветан Цветанов в Добрич: „Европейският вот не трябва да бъде подценяван” /ВИДЕО/

Заместник председателят на политическа партия ГЕРБ и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов обсъди европейските избори, тяхното значение и проблемите в областта на среща с жители на град Добрич.

Цветан Цветанов в Добрич: „Европейският вот не трябва да бъде подценяван” /ВИДЕО/

Сред официалните гости на събитието бяха народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и  Даниела Димитрова, председателят на Общинския съвет на град Добрич Иво Пенчев и зам.-областният управител Красимир Николов.



Според народния представител вицеадмирал Пламен Манушев изборите за Европарламент са изключително важни. „Не бива да подценяваме тези избори, знаете, те засягат всеки един от нас, децата ни и начина ни на живот с фондовете, които са дадени за изравняване на стандартите в старите европейски държави и нашата”, заяви той. Вицеадмирал Манушев призова в деня на изборите всеки един българин да излезе и да гласува и да накара и своите близки да го направят.


„Важно е да гласуваме за европейските избори, защото от тях зависи каква ще бъде политиката на Правителството, на държавата и на Европейския съюз към всяка страна членка в него”, заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

„България участва със 17 кандидати за евродепутати, независимо от избирателната активност  17 евродепутати от България ще бъдат избрани в Европейския парламент. Много е важно обаче всеки един, който гласува за съответния кандидат, да знае към кое политическо семейство ще принадлежи, влизайки в Европейския парламент. ПП ГЕРБ принадлежи към най-голямото европейско семейство – Европейската народна партия и ние сме в очакване за спечелване на тези избори”, допълни той.

Според Цветанов всеки един българин ще направи своя информационен избор, но много е важно дали информацията, с която ще се запознае ще бъде достоверна и актуална в конфликтното състояние, в което се намира страната ни днес. Зам.-председателят на ПП ГЕРБ припомни няколко основни параметри, които е направило сегашното българско правителство. 

По негови думи основната политика, която прави то е да осигури икономически растеж, той да бъде запазен и да съответства на прогнозата, която дава Европейската комисия за предстоящите 2 години. Друго, върху което акцентира Цветанов, е секторната политика „Образование”. „В образованието ние направихме всичко  възможно, за да може в края на този управленски мандат – 2021 година, учителските заплати да бъдат двойно увеличени и същевременно да се подобри  образователната инфраструктура, която смятаме, че е изключително важна част от обучението и образованието, което получават децата на България”, сподели той. 


„Смятам, че точно затова трябва да бъде подкрепено както Правителството, така и всички наши участници в местната власт. За голямо съжаление в добричка област ние имаме само кмет в Шабла, но имаме и достойни представители в общинските съвети, които ни представляват и съм убеден, че те ще направят всичко възможно, за да допринесат за един добър резултат в европейския вот”, допълни Цветанов.

Според него подготовката за местните избори през есента зависи изключително много от резултата от европейските такива.  „Всеки един от вас може би си казва, че тези избори не са много важни, защото те не са относими към изпълнителната власт, респективно към депутатите, които трябва да бъдат избирани в българския парламент и не са съотносими към местния парламент, чиито избори ще бъдат есента на 2019 година. Но тук искам да кажа, че много зависи точно от резултата на европейските избори каква ще бъде подготовката ни за предстоящите местни избори през есента”, каза той. 

По негови думи местните избори са тези, които дават най-пряко отражение на нагласата на обществото за промяна или за утвърждаване на политиките, които се правят  в едно населено място. „Нашите амбиции са да можем действително, чрез подготовката за европейските избори и активността, която ще направим на тях, юни месец да направим и най-добрите предложения както за кметове на общини, така и за бъдещи кандидати за общински съветници”, заяви Цветанов.

Според него европейският вот не трябва да бъде подценяван и всеки един жител на областта трябва да знае, че ако избирателната активност на европейските избори е от 20 до 30 % е възможно да има  много спекулации и изкривен вот. „Трябва всеки един от вас да направи всичко възможно избирателната активност да бъде по-висока, тя да бъде такава, че да можем действително да изпратим колкото може повече евродепутати в тази  парламентарна група, която да защитава интересите на България и на силна и обединена Европа”, допълни той.