Йордан Йорданов: Не съм и нямам намерение да сменям политическата си принадлежност / ВИДЕО /

Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов заяви категорично, че независимо от твърденията на СДС, той не е техен член и не е подавал никакви декларации с желание за приемане в партията им.

Йордан Йорданов: Не съм и нямам намерение да сменям политическата си принадлежност / ВИДЕО /

„Винаги съм бил последователен в политиката. Член съм на ДБГ.  Това, че уважавам различни форуми, прави ли ме член на различни партии“, попита на свой ред Йордан Йорданов и допълни, че в предизборни години партиите използват различни механизми за печелене на избиратели. 


От СДС миналата седмица изразиха недоумението си защо кметът на Добрич сменя коренно позицията си за по-малко от 24 часа. Йорданов заяви, че  той винаги е бил за запазването на баланса в дясното пространство, но се оказва, че става все по-трудно. „Винаги съм бил оптимист, че дясното може да се обедини и моята идея винаги е била да изграждаме мостове между десните партии“, заяви още Йорданов. Той отново благодари за подкрепата, която е получавал от СДС до момента, но припомни, че разговорите им са се водили в посока ЕНП и бъдещето на Европейския съюз. „Нито съм ги търсил за членство в СДС, нито сме разговаряли по тази тема“, допълни кметът на Добрич. Йорданов увери, че ако настъпи някога промяна в неговото политическо членство, то той сам ще я обяви. „Аз съм горд член на ДБГ и категорично не обмислям промяна в политическото си бъдеще“. Йорданов отново припомни, че във всички години на избори различни партии са излизали с информация, че е техен член. „Така беше през 2015-та година на местните избори, през 2017-та на парламентарните избори, сега и на европейските избори. Верен съм на колегите от ДБГ и не съм подавал никъде декларации за членство в друга партия“, завърши коментара си Йордан Йорданов.