Училището за шампиони в Добрич отбеляза тържествено 35-годишнината от създаването си

С тържествен концерт и награждаване на преподаватели и спортни деятели Спортно училище „Г. Ст. Раковски” отбеляза 35 години от създаването си.

Училището за шампиони в Добрич отбеляза тържествено 35-годишнината от създаването си



На тържеството присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, бивши директори и служители на спортното училище, преподаватели, бивши и настоящи ученици и гости.


„За мен е чест и удоволствие да ви приветствам на нашия празник, а именно честването на  35-годишния юбилей от създаването на спортното училище в Добрич. Нашият патрон е един велик българин Георги Стойков Раковски, идеолог, военен стратег, революционер, журналист и дипломат, радетел за свобода, всеотдаен в любовта си към Отечеството, вярващ в доброто бъдеще на народа си. Идеали, които освен огромната признателност и гордост държат духът ни буден и до днес. Спортната история на нашия град е доста богата и забележителна, не може да не се гордеем, че първият олимпийски медал е на нашият съгражданин Борис Георгиев Моката. Спортното училище се явява наследник на създадения през 1974 година Спортен интернат в сегашната сграда на училището. Още тогава се вижда, че за елитен спорт са необходими много повече интензивни тренировъчни занимания. През 1984 година със заповед на Министъра на образованието е открито спортното училище в града ни”, каза в приветственото си слово директорът на СУ „Г. Ст. Раковски” Николай Дяков. Той пожела на всички настоящи и бивши възпитаници да бъдат упорити,  да следват мечтите си и да радват всички добричлии със своите постижения.


„Няма нищо случайно, вие да празнувате вашия юбилей точно на Велики четвъртък, защото ви  очакват много велики постижения за напред”, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той поздрави всички по случай юбилея и им пожела много бъдещи успехи, да продължават напред, да бъдат толерантни, спортсменски настроени и да имат хъс за победа. 


Поздрав за всички присъстващи отправиха гимнастичките от училището за шампиони, с треньор Йовка Няголова.


Директорът на СУ „Г. Ст. Раковски” Николай Дяков награди заслужили учители и спортни деятели, които са допринесли за славата на училището и целия град през годините. 


Ученици от училището по изкуствата СУ „Св. Климент Охридски” поздравиха младите спортисти с песни и танци.