Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 8 до 12 април

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Изграждат православен параклис в село Коларци. Досега в селото са нямали православен храм. Той ще бъде разположен в началото на зелената площ на улица „Втора“ и ще носи името Света Злата Мъгленска. 



Александър Петров и Димитрина Германова от Студио „Сарандев“ спечелиха престижни награди от конкурси в Свищов и Пловдив. Талантливите певци на Младежкия център в Добрич взеха участие в два национални конкурса, провеждащи се по едно и също време, и се завърнаха с престижни награди.

В добрички училища оживяват традиционни български занаяти. Идеята се осъществявява от младежката организация Ротаракт клуб - Добрич. Целта на инициативата е всяка седмица младежите от клуба да подреждат изложба на традиционните български занаяти в по три училища в град Добрич.

Общинската администрация в Добрич стартира традиционната инициатива за пролетно почистване на населените места на 15 април. Тази година кампанията ще продължи до 21 април, включително и ще премине под мотото „Почистваме своя свят, за да живеем красиво“.

Добричката група "Bloodrush" с нов албум, видео и турне в 7 български града. Фронтменът на групата Коста Коларов с интервю пред Добрич Онлайн за новия албум и предстоящото турне.

27 години по-късно, със сълзи от умиление в очите, няколко вече пораснали абитуриенти от Добрич получиха албумите си от бала, които дори не бяха виждали до момента.

От следващата седмица приемат заявления за участие в базар „Великденска флора 2019“.

Лекарски екип от МБАЛ - Добрич спаси живота на 29-годишна родилка с тумор, като извърши успешно рядка животоспасяваща операция. Това е първото раждане на младата майка. Тя е била с миоматозен възел на широка основа и постоянно нарастващи размери. 

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще води церемонията на първата копка на новия православен храм в кв. „Добротица“. Церемонията ще се проведе на 14 април, от 11.30 часа на терена, на който ще бъде изграден храмът. 

169 кг кокаин от най-висока проба заловиха гранични полицаи в морето край Шабла. Контрабандата стока, изхвърлена най-вероятно от плавателен съд, е на стойност над 71 милиона лева.

Добрич е отличен за най-зелен град на България. На официална церемония в София Министърът на околната среда и водите Нено Димов връчи наградата на Добрич за най-зелен град на България за 2018 г.

Стартираха ремонтните дейности в ОУ „Христо Ботев“ по проект “Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич-I“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Три контейнера за стари дрехи, обувки, чанти, колани и домашен текстил вече са поставени на територията на град Добрич.

Петиция старото военно летице да стане индустриален парк организират в Добрич. Тя е организирана от сдружението с нестопанска цел “Клъстер Черноморска Икономическа Зона”.

Закупуване на електрически автобуси в Добрич са обсъдили Йордан Йорданов и посланикът на Чехия относно изискванията на Европейския съюз за опазване на околната среда, които касаят и публичния транспорт.

Добричлии изразиха недоволството си от премахването на дървета в града. Започна планираното от Община Добрич премахване на дървета по улица „Кирил и Методий“ във връзка с изпълнението на проект „Реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич“. На място се събраха граждани, недоволни от предприетите мерки по отстраняването на дърветата.