Млади таланти от студио за поп-рок певци "Сарандев" с награди от конкурси в Пловдив и Свищов

Александър Петров и Димитрина Германова от Студио „Сарандев“ спечелиха престижни награди от конкурси в Свищов и Пловдив

Млади таланти от студио за поп-рок певци "Сарандев" с награди от конкурси в Пловдив и Свищов

Талантливите певци на Младежки център – Добрич, Александър Петров и Димитрина Германова, взеха участие в два национални конкурса, провеждащи се по едно и също време, и се завърнаха с престижни награди.



Александър Петров завоюва първа награда от XV Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора“ - Свищов. Той се състезава при най-големите – в пета възрастова група (17- 19 години). Шестчленното жури с председател Маргарита Хранова оцени високо представянето на талантливия добричлия и му присъди първа награда. Престижното отличи му даде възможност да вземе участие в Гала концерта на лауреатите, състоял се в неделя от 17 ч.

Димитрина Германова грабна трета награда от XVI Национален конкурс за изпълнители на забавна песен - Пловдив, 5-6 април. Тя се представи в трета възрастова група (11 - 14 години), в която за наградите се конкурираха 30 талантливи млади певци от цялата страна. Тази година журито присъди само по една първа, втора и трета награда, а също и няколко поощрения и специални награди. Димитрина получи и покана за участие в Международния фестивал „Орфей в Италия“, както и специална награда от AVON. XVI Национален конкурс за изпълнители на забавна песен – Пловдив` 2019 се проведе в Международен панаир - Пловдив, Палата № 8. Той се организира от МОН, Община град - Пловдив и ЦПЛР ОКД - Пловдив