Тежка загуба за Калиакра в Пловдив

Калиакра загуби от Локомотив в Пловдив с 0:5 в мач от 8 кръг на А група. Само няколко секунди след първия сигнал Раймонди откри за смърфовете. В 7 мин. Христо Златински вкара за 2:0 за Локомотив (Пловдив), което на практика предреши изхода на срещата още в самото начало на двубоя.

Нови три голва във вратата на Калиакра след почивката добавиха Здравко Лазаров, Христо Златински и Базиле де Карвальо.

След тази загуба Калиакра остава с 8 точки от 8 мача в А група.

Междувременно по-рано днес Фенклуб Калиакра призова феновете на отбора към обединение. Фенклуб Калиакра излезе с декларация към привържениците, които посещават мачовете на стадиона, в която призовава към повече толерантност. В декларацията се казва:

„Ръководството на фенклуб Калиакра застава твърдо зад думите на старши треньора Филип Филипов, който чрез медиите призова феновете, идващи на стадиона да подкрепят любимия отбор и да създадат атмосфера, необходима за успехите на всеки тим.
Истинските фенове отиват на стадиона, за да подкрепят със своите любимци както радостите, така и неуспехите. Те са длъжни да подкрепят отбора от първата до последната минута, без значение от резултата. Неслучайно се казва, че добрата публика е 12-ия играч за всеки отбор.
Калиакра постигна исторически успех с промоцията си в А група, подарявайки на феновете в Каварна радост, каквато много от по-големите градове нямат. Нека заедно помогнем на този отбор да побеждава и да покорява нови върхове!”