Художествена галерия - Добрич с награда от конкурс за извънучилищна дейност

Художествена галерия - Добрич участва в ІV Конкурс за работещи в сферата на извънкласната и извънучилищна дейност, организиран от Международна фестивална програма на детското творчество “Приятели на България” под патронажа на министъра на образованието, младежта и науката.

Художествена галерия - Добрич с награда от конкурс за извънучилищна дейност
В категория „Извънучилищна дейност” екипът на галерията представи доклад на тема „Образователно-творческа дейност в галерийна среда. Итерактивни подходи за стимулиране на творческа и познавателна активност при деца и ученици в Художествена галерия град Добрич”.
 
Разработката се базира на концепцията за провеждане на образователна и творческа работа с деца и ученици извън учебно време и добрите практики на Художествена галерия град Добрич в тази насока. 
 
Повече от 10 години галерията развива устойчиво дейности, обвързни с изкуството, които приобщават младежите към музея и оползотворяват свободното им време. 
 
Екипът, подготвил разработката – Венета Иванова – уредник образователни програми и Гергана Михайлова – експерт, е удостоен с награда на Областния управител на Област Добрич, а докладът ще бъде публикуван в  Сборник „Добри практики”, издаван от МФПДТ „Приятели на България”.
 
Наградата ще бъде връчена на официално награждаване на 8 юли в КК Албена като част от програмата на семинар с работещи в направление "Изкуства", който е част от Асамблея на детското и младежко творчество.