Септември (Тервел) с двоен шанс за Б група

При неуспех в първия опит срещу Нафтата в неделя, Септември (Тервел) ще има и втори шанс да атакува професионалния футбол на България. БФС допълва Лято 2011 - сезонът на баражите в родния футбол, с още един.

Септември (Тервел) с двоен шанс за Б група

Тази неделя от 17.00 часа в Сливен ще се играе баражът за влизане в Източната Б група между Септември (Тервел) и Нефтохимик (Бургас).


 

Припомняме, че БФС реши Източната Б група да бъда допълнена с победителя от баража между вторите в Югоизточната и Североизточната В групи - Нефтохимик - Бургас и Септември - Тервел.

 

Оказа се обаче, че след класирането на Светкавица за А група, вакантните места във втора лига на Изток всъщност са две.

 

По информация на клуба от Тервел, загубилият баража в Сливен ще получи още един шанс за атака на професионалния футбол. При победа на Нефтохимик, Септември ще играе нов бараж срещу третия в Югоизточната В група - Загорец (Нова Загора). Загуба на Нафтата ще ги прати на поправителен срещу третия на Североизток Две могили.

 

В деня на мача ще пътуват футболистите на Септември за Сливен. Въпреки това отборът е амбициран за успех срещу бургазлии.

 

Феновете от Тервел също стягат редиците и сами са наели няколко автобуса, които ще потеглят от дорбуджанското градче към Сливен в неделя.

 

Имаме готовност да домакинстваме в Тервел в Б група още от началото на сезона, заяви президентът на Септември Генчо Костов. Ако се класираме започваме веднага изпълнението на предписанията и реконструкцията на стадиона ще бъде извършена навреме, обясни той.