Добрич е жив и днешният ден отново го доказва

Детски панаир с над 40 ателиета, Ден на Българската хранителна революция за здравословното хранене по идея на Джейми Оливър, финал на хандбалното първенство между Добруджа и Локо Варна, концерт на абитуриентите на артцентър "Палитра", Нощ на музеите в РИМ – Добрич и художествената галерия, дрифт шоу с участието на най-добрите пилоти на страната, гостуващо автокино с 2 български филма, концерт на легендите на българския пънк-рок "Контрол" в клуб “The Maze” – хронологично това ще се случи днес в нашия град.

Добрич е жив и днешният ден отново го доказва

Добрич може и да го няма на картата с прогнозата за времето, но името на града ни е изписано с най-едрия шрифт на спортната и културната карта на страната. Колкото и сами често да го отричаме – Добрич е голям град, в който се случват много неща. Само трябва да отворим очите и сърцата си за тях. Добрич е бил и ще бъде. Град с живот. Град, който се забавлява, твори, побеждава. Град с много талантливи, креативни и сърцати хора. Град, с който жителите му могат и трябва да се гордеят.



И днешният ден е категоричното доказателство. Защото всяко от изброените събития е много стойностно и си заслужава да бъде посетено. Защото именно такива събития правят от едно населено място град.

Днешният ден не е изключение, а правило. Вчера например приключи конкурсът "Сарандев" с рецитал на Орлин Павлов. Снощи в Добрич имаше и концерт на "Обратен ефект". Само преди седмици зала "Добротица" бе домакин на финалите за купата по волейбол и трофеят остана в Добрич - а колко града не само в България, а по света имат два отбора на финали в най-популярните колективни спортове. Дори и Лили Иванова включи града ни в турнето си. Театрални представления - наши и гостуващи, концерти, фестивали... примери - още много.

За тези, които ще попитат какво е искал да кажа авторът с тази статия - отговорът е нищо. Нищо повече от написаното. А, да, още нещо - аз обичам Добрич!

Над 40 безплатни ателиета очакват децата на Добрич през уикенда

Добрич става част от Българската хранителна революция

Добруджа и Локо Варна играят финал в събота в Добрич

Арт център „Палитра“ изпраща абитуриентите си

Програма на Регионален исторически музей за Европейската нощ на музеите 2017

Изложба на художника Явор Цанев в художествената галерия в Добрич

Супер зрелищно дрифт шоу в центъра на Добрич

Автокиното ще бъде в ЖК Балик, гледаме "Воевода" и "Докато Ая спеше"

"Контрол" представят новия си албум в Добрич