Програма на Регионален исторически музей за Европейската нощ на музеите 2017

Програма на РИМ - Добрич за Европейската нощ на музеите ще започне още тази вечер с ретроспективна изложба "Живот, отдаден на музея", посветена на Вяра Панайотова в зала "Възраждане" на художествената галерия от 17 и 30 часа.

Програма на Регионален исторически музей за Европейската нощ на музеите 2017

На 18 май от 17 и 30 часа в Дом-паметник "Йордан Йовков" ще бъде представена книгата "Стопанският живот на градовете в Южна Добруджа (1940- 1944 година).




На 20 май в Дом-паметника ще се състои концерт на Детски хор "Захари Медникаров" с диригент Адриана Димитрова, а от 16 часа ще бъде представен откъс от спектакъла "Когато розите танцуват" на Валери Петров, представен от Театрална студиа "Зорница" при НЧ "Й. Йорков - 1870", с ръководител Ема Георгиева.

Откриването на Нощта на музеите ще е в 17:30 часа, на 20 май в музея в градски парк "Св. Георги". В откриването ще се включат "Капитан брас бенд", при СУ "Климент Охридски" - Добрич, с ръководител Борислав Капитанов.

В 18 часа ще имате възможността да видите гостуваща изложба "С ухание на казанлъшка роза" на ИМ "Искра" гр. Казанлък.

От 18 до 20 часа - Музикално-танцова програма с участието на Студио за поп-рок певци "Сарандев", с ръководител Елена Карабельова и Арт-център "Палитра", с артдиректор Иван Иванов.

От 19 часа - Демонстрация на склуптурна таксидермия с препаратор Стоян Нонев.