Автокиното ще бъде в ЖК Балик, гледаме "Воевода" и "Докато Ая спеше"

Автокиното ще бъде в ЖК Балик, гледаме "Воевода" и "Докато Ая спеше"
Зрителите в Добрич ще имат възможността да гледат прожекциите на пътуващото автокино, организирани от "Автокино" ЕООД и Община град Добрич.

На 20 май, събота, от 21.00 часа в ЖК "Балик" по ул. "Христо Ботев", до мини бензиностанция "Петрол" на тир паркинга, посетителите ще могат да гледат филми в уединението и комфорта на своите автомобили.


Автокиното се състои от голям външен филмов екран – 5 м. х 10 м. и на височина от земята 2 м., операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг. Звукът се излъчва от нискочестотно AM или FM радио и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота за града, която е изписана на екрана.

Билетите се купуват предварително на www.avtokino.bg или в деня на прожекцията. Местата са ограничени до 50-60 автомобила. Билетите са на цени 7 лв. за деца до 14 г. и 8 лв. за възрастен, вход свободен за хора в неравностойно положение.


"Воевода" разказва за живота на Румяна (Румена) войвода и за нелекото минало на дръзналите да се опълчат срещу властта на султана в Османската империя българи. Филмът е вдъхновен от разказ на Николай Хайтов, а в образа на вдъхновяващата героиня са въплътени историите на други жени - воеводи от епохата на Възраждането. Зорница София проследява факти от биографиите на Сирма, Каймак Стойна, Рада и други главатари на чети чрез образа на Румяна в своя филм.


"Докато Ая спеше" е вторият пълнометражен филм на режисьора и сценарист Цветодар Марков, познат и от "HDSP: Лов на дребни хищници". "Докато Ая спеше" започва с изпълнението на Асен (Стефан Денолюбов) в театралната постановка по Шекспир "Ричард III", където той играе главната роля вече пет години. На всяко представление актьорът взима седемгодишната си дъщеря Ая, която докато спи в апаратната, в театъра се разиграва истинска шекспирова драма между доброто и злото.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+