Добрич става част от Българската хранителна революция

Събитията, свързани със здравословното хранене, се организират от посланици на легендарния готвач Джейми Оливър в над 100 страни по света, част от които вече е и България.

Добрич става част от Българската хранителна революция

Тази година събитието е най-мащабно в нашата страна, като участие в него ще вземат над 10 български града. В Добрич денят на Българската хранителна революция 20 май ще се отбележи в ресторант „Вила ди Полета“. Там децата, заедно с професионален готвач, ще се научат как да си направят сами вкусни здравословни храни. Предвидено в менюто им е плодова салата, палачинка и бургер, любими храни за всички деца, но с акцент върху качествените и полезни продукти, които да използват при приготвянето им.




С тази инициатива посланиците и доброволците в България целят да предизвикат дебат на тема здравословното детско хранене, да привлекат общественото внимание и да го насочат към решаването на значимите проблеми като затлъстяването, диабет от тип 2, хиперактивност и други метаболитни синдроми, свързани с нездравословния начин на хранене при децата.

Кулинарният ден в ресторант „Вила ди полета“ ще започне в 10.00 часа на 20-ти май. Желаещите да вземат участие трябва да направят своята резервация предварително, тъй като местата са ограничени.