Учителка се самозапали и за малко да взриви блок

21 туби бензин внесла в дома си учителка от Плевен и драснала клечката. В апартамента на жената имало и 5 газови бутилки, които можело да се взривят и да сринат цялата кооперация.

Учителка се самозапали и за малко да взриви блок

Учителка загина, а цяла кооперация в Плевен се размина на косъм от нечувана трагедия след опит на жертвата да взриви блока си.


 

Драмата се разиграла в блок 17 на плевенския квартал "Клуцохор". 53-годишната учителка Валентина успяла да внесе 21 бутилки от по 20 литра бензин в дома си на първия етаж на седеметажния блок, който е с шест входа. В дома на жената имало и пет огромни газови бутилки.

 

Около 15,30 ч. вчера учителката разляла две туби бензин в хола и драснала клечката. Останалите туби били складирани във вграден гардероб, пише "Стандарт".

 

Жената явно се е уплашила, влязла е в банята, където я намерихме мъртва. Не ми се мисли какво щеше да се случи, ако не бяхме реагирали толкова бързо, казва шефът на пожарната в Сливен Владимир Демирев.

Очевидци казват, че пет от тубите с бензин вече били започнали да се разтапят, а специалистите твърдят, че взривът е бил на косъм.

 

Според Владимир Демирев, бързата реакция на сливенските пожарникари е спасила от огнен ад и блока и квартала. Огънят в блок 17 е гасен от три екипа от по трима огнеборци.

 

В следствие на пожара са пострадали 12 души от блока, сред които пет деца, съобщиха от болницата.

Всички са постъпили в областната болница на Сливен с обгазяване, но след консултации са прегледани и освободени за домашно лечение, казва д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор на болницата.