Добруджа остана със среброто

Добруджа за трета поредна година зае второ място в мъжката А хандбална група. В спора за титлата добричлии отново отстъпиха на Шумен.

Добруджа остана със среброто

Петият решителен мач от финалния плейоф се игра днес в Шумен, след като съперниците си размениха по 2 победи преди това. 


 

Треньорът на гостите от Добрич Георги Андреев бе силно ограчничен кадрово и не можеше да разчита на контузения капитан Илиян Илиев, наказания Димитър Асенов и Светлин Димитров, който замина на проби във Франция. Домакините от Шумен се възползваха от това и на почивката водеха категорично с 14:7.

 

Добруджанци опитаха да се върнат в мача през втората част и в заключителните минути съкратиха изоставането си само до 3 гола, но в крайна сметка загубиха с 27:24. Решителна роля за запазването на аванса имаха и съдиите.

 

Гръмогласна агитка от Добрич през целия мач мощно и безрезервно подкрепя Добуджа и при това гостуване на тима.

 

С общ резултат 3:2 победи във финалната серия Шумен за трета поредна година печели първото място, докато за ХК Добруджа остават сребърните медали.

 

С второто място днес трябваше да се задоволят и юношите на Добруджа до 17 години. Младите ни хандбални надежди загубиха на финала, игран в Добрич, от Черно море (Варна) с 43:28 (19:13). Второто място в страната за юношите на добричкия клуб обаче е безспорен успех и доказателство за добрата работата в школата на Добруджа.