Румънеца и Енчев

Румънеца и Енчев е популярен рап-дует, създаден през 1996 г. в Добрич от Адриан Рачев-Румънеца и Георги Енчев.

Румънеца и Енчев
В първите две години те правят песни в импровизирано студио. Измислят и записват „Мухата“ и „Мене не ме познаваш“. Една от песните им се завърта по радио „Тангра“ като достига до Топ 20, а също по радиата „Хоризонт“ и „Дарик“. След като получават няколко награди от различни фестивали, те си намират продуцент в лицето на музикалната компания Polysound. Но след като издават хита Пипни ме тук, младите рапъри решават да сменят продуцента си. Те се спират на известния Васко Теслата. С негова помощ и с помощта на певиците Амалия и Алексия, както и дует „Мания“ те записват първият си албум, Румънеца и Енчев, който излиза на 3 октомври 2001 г.

През 2002 Румънеца и Енчев изпява песента „Химн за влизането в НАТО“, която е посветена на присъединяването на България към Евро-Атлантическия пакт. Една година по — късно издават втория си албум „Румънеца и Енчев 2“, с подкрепата на Стефкос Мюзик. В този албум се открояват „Ти ме искаш, Нас двамата“ (заедно със Светла Иванова), „От утре“ (с Устата и John Kaleka) и „Коледата невъзможна“.Групата се отличава с изключителния си стил и много експерименти и нововъведения. Румънеца и Енчев са новатори. Клипа на песента „НеБе“ от същия албум, е промотирана в сайта abv.bg. В клипът за рекламата на Мура, Нестле те правят уникален клип под вода. За саундтрак е направен специален аранжимент на Пипни ме тук от Николай Маджаров — Файчето и замяна на припева с думите „Щракни ме тук“.

През 2005 Румънеца и Енчев пускат на пазара Giliai, която е с индийски фолклорни елементи. С тази песен те пробиват в „MTV“, но с нов псевдоним EaSTar(East star — Източна звезда). Следващата песен, също е издържана в етно линията Индия — San Sanana, но тази песен няма същия успех. Същата година дуото е специален гост в турнето на Слави Трифонов, като подгряващ елемент. Кавърът на песента на Слави "Сватба" — "Ако кажеш не" има огромен успех. Година по — късно излиза и третият албум Етно. Друга песен, а именно All 4 One, Румънеца и Енчев записват с гости изпълнители гръцкия „Dispero“, турската „Eurograp“, македонската „Skopie Via Sofia“ и българката Vessy.

През 2007 двамата рапъри заедно с водещия на предаванията „Сблъсък“ и „Мюзик Айдъл“ по бТВ — Иван записват нова песен. Тя се казва „Защо няма радост“, и в нея Иван изпълнява припева от едноименната песен на Софи Маринова, по собствен стил.