Силвия Кацарова

Силвия Кацарова е популярна българска естрадна певица, вокалистка на LZ.

Силвия Кацарова

Силвия Кацарова e родена на 26 април 1954 в гр.  Добрич.


 Прекарала детството си в Добрич, тя се премества с родителите си в Хасково през 1969, където завършва икономическия техникум.

 

С помощта на преподавателите Лили Ненкова и Ирина Чмихова успява да се подготви за кандидат-студентските изпити в Естрадния отдел на Музикална академия, която завършва в класа на Евгений Комаров.

 

В началото на кариерата си добива опит в различни жанрове - от циганско-руските романси до джаз-рок с квинтета на пианиста Марио Станчев. Установява се в група LZ, която сформира заедно с бъдещия си съпруг Милчо Кацаров. Близо три десетилетия хиляди български меломани си припяват хитовете на LZ. "Големият кораб минава", "Топъл дъжд", "Бяла въздишка", "Обещай ми любов" и "Огън от любов" са само част от бисерите, изпълнени с брилянтния глас на Силвия Кацарова.

 

През 70-те и 80-те участва в издаването на 5-те албума на групата и осъществява редица ангажименти в увеселителните заведения на Скандинавия.

В края на 80-те голяма популярност придобиват дуетите и с Васил Найденов "Огън от любов" и "Всичко е любов", а в началото на 90-те и  "Моля се". "Топъл дъжд" е обявена за Мелодия на годината в едноименния тв конкурс през 1987.

През 1994 заедно със съпруга си основава собствено звукозаписно студио "Силвия мюзик". По нейните стъпки тръгна и дъщеря и Теди Кацарова.