Принудително извеждане от общинско жилище

Има ли право Община Добрич да ни изкара от общинското жилище през месец февруари, при условие че в семейството сме двама трудоустроени болни хора и ученичка, която завършваше 12 клас, само защото не сме платили 4 месечни наема? На 17-ти февруари 2012 г., със заповед на кметицата на Добрич ни беше иззето жилището, в което живеем от 1978 г. Имам епикриза, че на 30-ти януари 2012 г. изпадам в диабетна кетациатоза и лежа в болница. Имам и ТЕЛК - както аз, така и сестрата на съпруга ми, която е трудоустроена пожизнено. Пазя си заповедта и само един договор, чрез който наех частно лице да пооправи частично течащия покрив.

Съгласно чл. 8, ал. 1, т.1 от Наредбата за реда и условията за установяване на жилищни нужди, за настаняване под наем и разпореждане с жилища от общинския жилищен фонд на Община Добрич, наемните правоотношения се прекратяват при неплащане на наемната цена или на  консумативните разноски повече от три месеца. Очевидно вие сте изпаднали в тази хипотеза.
В случай, че сте имали уважителни причини е трябвало да ги представите в Община Добрич, след като са ви връчили заповедта на кмета и да поискате разсрочване на задължението.



С уважение:

адвокат Евгения Русева

тел.  0889 232 150