Справка за собственост на недвижими имоти

Искам да знам как мога да си направя справка и към кого да се обърна, за да разбера какво притежавам като недвижим имот на мое име, което е само и единствено моя собственост. По-конкретно става въпрос за къща. След смъртта на баща ми в нотариалния акт пише, че майка ми и ние с брат ми оставаме наследници на неговия дял. Но само аз плащам данъци за къщата, които са на мое име. Майка ми и брат ми не получават подобни писма. Освен това всички сметки са на мое име - ток, вода.

Подобна справка, с посочване на имена и/или ЕГН, може да направите в съответната служба по вписванията в района на действие на всеки Районен съд. Особеното в случая е, че тази система не е централизирана и не може в една служба по вписванията да направите справка за притежавани имоти в цялата страна. За всяка отделна служба по вписванията следва да се прави отделна справка.




Съществува централизиран уеб сайт, от който може да се направи подобна справка за територията на цялата страна – www.icadastre.bg. Услугата обаче е платена.

С уважение: адвокат Павел Атанасов
Адвокатско дружество „КИРЯКОВИ И КО”, гр. Добрич
www.kantora.bg